Stačia tri ingrediencie a stopy po spálení zmiznú a vaša rúra bude žiariť ako nová.

Foto: z verejných zdrojov

Domácnosti zvyčajne používajú agresívne chemické prípravky určené na odstránenie zaschnutých a mastných škvŕn.

Rúra je jedným zo spotrebičov, ktorých čistenie môže byť skutočným problémom. Pripálenú mastnotu na plechoch, roštoch a stenách je často nemožné odstrániť. Domácnosti zvyčajne používajú agresívne chemické prostriedky, ale niekedy ani tie nefungujú. Existuje však bezpečnejší, ale nie horší trik. Kobieta w INTERIA.PL informuje o bezpečnom a účinnom triku, ktorý vráti lesk vašej rúre a poschodiam.

Na čistenie rúry by ste mali použiť jedlú sódu a peroxid vodíka. Ak tieto dve zložky zmiešate v správnom pomere, získate pastu, ktorá zmäkčí pripálené škvrny na plechoch a vo vnútri rúry. Potom si z hliníkovej fólie vyrobte „škrabku“ na odstránenie odolných škvŕn.

Najodolnejšie škvrny, ktoré zostanú v rúre po pečení, nie sú nič iné ako zuhoľnatené zvyšky tukov a bielkovín, ktoré počas pečenia polymerizujú a pevne sa prilepia na kov. Je dôležité pravidelne odstraňovať aj tie najmenšie škvrny, pretože časom sa budú odstraňovať ešte ťažšie.

Čo je potrebné urobiť na vyčistenie rúry a plechu na pečenie

  • Navlhčite povrch plechov a rúry horúcou vodou.
  • V miske zmiešajte 3 polievkové lyžice jedlej sódy s niekoľkými kvapkami peroxidu vodíka, aby vznikla hustá pasta.
  • Naneste prostriedok na škvrny a počkajte aspoň hodinu.
  • Potom vezmite kúsok fólie a zrolujte ho do gule. Krúživými pohybmi potrite plech a vnútro rúry hliníkovou škrabkou, aby ste odstránili nečistoty.
  • Plech opláchnite pod vodou s prostriedkom na umývanie riadu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život