Foto: z otvorených zdrojov
Koláč sa nazýva neviditeľný, pretože má veľa náplne a málo pečiva.
Cesto sa po upečení stáva jemným a aromatickým a koláč je vlhký, šťavnatý a veľmi podobný krému.
Recept
Zloženie:
- pšeničná múka 70 g
- slepačie vajcia 2 ks
- mlieko 100 ml
- maslo 30 g
- cukor 70 g
- kvások 1 lyžička.
- vanilkový cukor 10 g
- štipka soli
- hruška 3 ks.
- mandľové lupienky
Príprava:
- Hrušky umyte, ošúpte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na tenké plátky.
- Vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ vyšľaháme metličkou do nadýchanej peny. Pridáme rozpustené maslo, teplé mlieko, preosiatu múku a prášok do pečiva a premiešame.
- Formu vyložíme pergamenom, nalejeme vrstvu cesta, poukladáme vrstvu hrušiek, potom opäť vrstvu cesta a navrstvíme hrušky. Posypeme cukrom a mandľovými lupienkami.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 40 minút. Hotový koláč nechajte vo forme 10-15 minút, potom ho vyberte a položte na tanier.
