Koláč „Neviditeľný“ s hruškami: neobvyklý recept na jemné pečivo

Foto: z otvorených zdrojov

Koláč sa nazýva neviditeľný, pretože má veľa náplne a málo pečiva.

Cesto sa po upečení stáva jemným a aromatickým a koláč je vlhký, šťavnatý a veľmi podobný krému.

Recept

Zloženie:

  • pšeničná múka 70 g
  • slepačie vajcia 2 ks
  • mlieko 100 ml
  • maslo 30 g
  • cukor 70 g
  • kvások 1 lyžička.
  • vanilkový cukor 10 g
  • štipka soli
  • hruška 3 ks.
  • mandľové lupienky

Príprava:

  1. Hrušky umyte, ošúpte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ vyšľaháme metličkou do nadýchanej peny. Pridáme rozpustené maslo, teplé mlieko, preosiatu múku a prášok do pečiva a premiešame.
  3. Formu vyložíme pergamenom, nalejeme vrstvu cesta, poukladáme vrstvu hrušiek, potom opäť vrstvu cesta a navrstvíme hrušky. Posypeme cukrom a mandľovými lupienkami.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 40 minút. Hotový koláč nechajte vo forme 10-15 minút, potom ho vyberte a položte na tanier.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život