Karfiolový kastról s kuracími hubami a sladkou paprikou: jednoduchý recept

Foto: z otvorených zdrojov

Vďaka náplni z vajec a kyslej smotany je kastról jemný.

Zeleninový nákyp s kuracím mäsom pod syrovou kôrkou je ľahké a zdravé jedlo na obed alebo večeru.

Základom nákypu je zelenina, vďaka ktorej bude kuracie mäso šťavnaté, a vďaka vaječnej a smotanovej náplni sa nákyp stane jemným.

Recept

Zloženie:

  • kuracie stehno – 3 ks
  • karfiol – 700 gr;
  • huby – 250 g;
  • sladká paprika – 1 ks;
  • tvrdý syr – 120 gr;
  • cesnak – 3 strúčiky;
  • mleté čierne korenie;
  • soľ.

Na zalievanie:

  • slepačie vajcia – 4 ks;
  • kyslá smotana – 4 PL;
  • horčičné semienka – 1 PL;
  • mleté čierne korenie;
  • soľ.

Príprava:

  1. Kuracie filé umyte, oddeľte mäso od kosti, nakrájajte na plátky, osoľte, okoreňte, pridajte cesnak a nechajte 10-15 minút odstáť.
  2. Karfiol rozdeľte na malé ružičky, opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať v cedníku, aby sa odčerpala prebytočná tekutina.
  3. Papriku ošúpeme, odstránime semienka, zbavíme šupky a nakrájame na slamky.
  4. Huby umyte a nakrájajte na plátky.
  5. Cesnak ošúpeme a prelisujeme cez lis.
  6. Tvrdý syr nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  7. Na náplň: Vajcia, kyslú smotanu, horčicu, mleté čierne korenie a soľ vyšľaháme.
  8. Do misky vložíme kuracie mäso, karfiol, sladkú papriku, šampiňóny, osolíme, okoreníme, premiešame, zalejeme náplňou a prikryjeme fóliou.
  9. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 35-40 minút, odstránime alobal, posypeme tvrdým syrom a pečieme ďalších 10 minút dozlatista.

Zapekaný pokrm necháme mierne vychladnúť, preložíme na tanier a nakrájame na porcie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život