Foto: z otvorených zdrojov
Vďaka náplni z vajec a kyslej smotany je kastról jemný.
Zeleninový nákyp s kuracím mäsom pod syrovou kôrkou je ľahké a zdravé jedlo na obed alebo večeru.
Základom nákypu je zelenina, vďaka ktorej bude kuracie mäso šťavnaté, a vďaka vaječnej a smotanovej náplni sa nákyp stane jemným.
Recept
Zloženie:
- kuracie stehno – 3 ks
- karfiol – 700 gr;
- huby – 250 g;
- sladká paprika – 1 ks;
- tvrdý syr – 120 gr;
- cesnak – 3 strúčiky;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Na zalievanie:
- slepačie vajcia – 4 ks;
- kyslá smotana – 4 PL;
- horčičné semienka – 1 PL;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Príprava:
- Kuracie filé umyte, oddeľte mäso od kosti, nakrájajte na plátky, osoľte, okoreňte, pridajte cesnak a nechajte 10-15 minút odstáť.
- Karfiol rozdeľte na malé ružičky, opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať v cedníku, aby sa odčerpala prebytočná tekutina.
- Papriku ošúpeme, odstránime semienka, zbavíme šupky a nakrájame na slamky.
- Huby umyte a nakrájajte na plátky.
- Cesnak ošúpeme a prelisujeme cez lis.
- Tvrdý syr nastrúhajte na hrubom strúhadle.
- Na náplň: Vajcia, kyslú smotanu, horčicu, mleté čierne korenie a soľ vyšľaháme.
- Do misky vložíme kuracie mäso, karfiol, sladkú papriku, šampiňóny, osolíme, okoreníme, premiešame, zalejeme náplňou a prikryjeme fóliou.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 35-40 minút, odstránime alobal, posypeme tvrdým syrom a pečieme ďalších 10 minút dozlatista.
Zapekaný pokrm necháme mierne vychladnúť, preložíme na tanier a nakrájame na porcie.
