Foto: z verejných zdrojov
Tu sú tri recepty, ktoré sa ľahko zmestia do slávnostného menu a budú vyzerať ako v reštaurácii.
Keď chcete svojich hostí prekvapiť bez väčších problémov, bruschetta je to pravé. Tu sú tri recepty, ktoré ľahko zapadnú do slávnostného menu a budú vyzerať ako v reštaurácii. Informuje o tom agentúra RBC-Ukrajina s odvolaním sa na kanál ukrajinského šéfkuchára Ivana Janyuka na YouTube.
Tri varianty slávnostnej bruschetty
Zloženie:
Pre verziu Caesar:
- Bageta
- kuracie filé – 1 ks.
- korenie na kuracie mäso
- smotanový syr – 2 PL
- varené vajce – 1 ks.
- nakladané uhorky – 2 ks.
- citrónová šťava – 1 lyžička
- cesnak – 1 strúčik
- rukola – 10 g
- cherry paradajky – 3 ks.
- tvrdý syr
pre druhú verziu bruschettes:
- Avokádo – 1 ks.
- smotanový syr – 2 PL
- citrónová šťava – 2 PL
- Mierne solený losos – 100 g
- zelené olivy – 7 ks.
- cherry paradajky – 7 ks
Pre tretí variant budete potrebovať:
- smotanový syr – 2 PL
- sušená saláma – 1 balenie
- Ananás – 2 kolieska
- mandle – 20 g
- soľ a korenie – podľa chuti
Príprava
- Filé pridajte do oleja a korenia a nechajte marinovať. Potom ich opečieme na panvici z oboch strán dozlatista.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov. Bagetu nakrájajte na 1 cm hrubé plátky a položte na plech. Pečte 3-5 minút, aby sa krutóny vysušili.
- Ku kuraciemu mäsu pridajte maslo a pečte ešte niekoľko minút.
- Na nátierku zmiešajte smotanový syr, vajce uvarené natvrdo, uhorky, korenie a citrónový syr. Celú zmes rozšľahajte mixérom a nastrúhajte ešte jeden strúčik cesnaku.
- Zmes natrite na krutóny, poukladajte rukolu, rozložte na plátky nakrájané kuracie filé. Umiestni ďalšiu polovicu cherry paradajok a nastrúhaj syr.
- Pri druhej možnosti rozšľahajte avokádo, smotanový syr, citrónovú šťavu a korenie v mixéri. Pomocou cukrárenského vrecka ho rozotrite na bagetu. Potom na ňu položte na plátky nakrájaného lososa, olivy a cherry paradajky.
- Bruschettu potrieme smotanovým syrom, rozložíme salámu a nakrájaný ananás. Nakoniec pridajte nasekané mandle.
