Šalát „Mimosa“ v lavaši: recept na tradičné jedlo v neobvyklej prezentácii

Foto: z otvorených zdrojov

Chutný a výdatný predkrm, ktorý sa bude hodiť na každodenné aj slávnostné stoly.

Chcete prekvapiť svojich blízkych netradičným jedlom, pripravte šalát „Mimosa“ v pite. Ide o originálny variant klasického šalátu, ktorý je ozdobený vo forme rolky.

Chutné a výdatné občerstvenie, ktoré sa bude hodiť na každodenný aj slávnostný stôl.

Recept

Zloženie:

  • pita 2 listy
  • rybia konzerva „Sayra“ 230 g
  • tvrdý syr 100 g
  • mrkva 1 ks.
  • slepačie vajcia 2 ks
  • majonéza 3 PL.
  • bylinky (petržlen, kôpor).

Príprava:

  1. Vajíčka varte od bodu varu 10 minút, vychladnite, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  2. Mrkvu varte 15-25 minút. Ochlaďte, ošúpte a nastrúhajte na strednom strúhadle.
  3. Zeleninu opláchnite pod tečúcou vodou, osušte papierovou utierkou a nakrájajte.
  4. Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  5. Rybie konzervy bez tekutiny roztlačte vidličkou.
  6. Na pitu natrite polovicu majonézy, položte rybiu konzervu, ktorá nesmie siahať až po okraj, potom mrkvu a prikryte druhou vrstvou pity.
  7. Potrite ju zvyšnou majonézou, rozložte vajcia, posypte bylinkami a tvrdým syrom.
  8. Zrolujeme do rolády, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 1-2 hodiny do chladničky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život