Foto: z otvorených zdrojov
Chutný a výdatný predkrm, ktorý sa bude hodiť na každodenné aj slávnostné stoly.
Chcete prekvapiť svojich blízkych netradičným jedlom, pripravte šalát „Mimosa“ v pite. Ide o originálny variant klasického šalátu, ktorý je ozdobený vo forme rolky.
Chutné a výdatné občerstvenie, ktoré sa bude hodiť na každodenný aj slávnostný stôl.
Recept
Zloženie:
- pita 2 listy
- rybia konzerva „Sayra“ 230 g
- tvrdý syr 100 g
- mrkva 1 ks.
- slepačie vajcia 2 ks
- majonéza 3 PL.
- bylinky (petržlen, kôpor).
Príprava:
- Vajíčka varte od bodu varu 10 minút, vychladnite, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- Mrkvu varte 15-25 minút. Ochlaďte, ošúpte a nastrúhajte na strednom strúhadle.
- Zeleninu opláchnite pod tečúcou vodou, osušte papierovou utierkou a nakrájajte.
- Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- Rybie konzervy bez tekutiny roztlačte vidličkou.
- Na pitu natrite polovicu majonézy, položte rybiu konzervu, ktorá nesmie siahať až po okraj, potom mrkvu a prikryte druhou vrstvou pity.
- Potrite ju zvyšnou majonézou, rozložte vajcia, posypte bylinkami a tvrdým syrom.
- Zrolujeme do rolády, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 1-2 hodiny do chladničky.
