Neobvyklé slávnostné sendviče: recept na zaujímavé občerstvenie

Foto: z verejných zdrojov

S trochou fantázie, kvalitnými produktmi a správnou prezentáciou sa aj bageta môže stať hviezdou vášho stola.

Sviatky sú vždy o atmosfére, svetle, krásnych detailoch a, samozrejme, chutných maličkostiach, ktoré vytvárajú náladu. Túto sezónu foodblogerka diana_kulikovska navrhla odkloniť sa od bežných tartiniek a servírovať hosťom niečo, čo je jednoduché, estetické a zároveň s prekvapivým množstvom náplne vo vnútri.

Jej recept na netradičné sendviče už koluje po sociálnych sieťach, a to nielen kvôli kaviáru, ktorý tak krásne hrá v zábere. Hlavné tajomstvo je vo forme servírovania a efektnom „košíku“ z obyčajnej bagety.

Recept

Zloženie:

  • bageta 1 ks.
  • Mierne solený losos 100 g
  • smotanový syr 100 g
  • čerstvá uhorka 1 ks
  • kôpor 1 zväzok
  • červený kaviár

Príprava

  1. Bagetu nakrájajte na porciované plátky.
  2. Pomocou malej hromádky urobte v každom plátku priehlbinu – úhľadný výklenok, do ktorého neskôr vložíte náplň.
  3. Okraje plátkov potrieme maslom a pečieme 15 minút pri 200 °C. Tým sa dosiahne požadovaná chrumkavosť a zlatistá farba.
  4. Nakrájajte mierne osoleného lososa, uhorku a nadrobno nakrájajte kôpor.
  5. Všetko zmiešajte so smotanovým syrom, aby vznikla jemná zmes s jemnou kôprovou vôňou a rybou chuťou.
  6. Do dutiny bagety dávajte lyžičkou náplň – štedro, nech sa nepokazí.
  7. Navrch položte kaviár a pridajte malú vetvičku kôpru.

Tip: Skúste nahradiť klasický smotanový syr tvarohom s bylinkami alebo pridajte do náplne pár kvapiek citrónovej šťavy. Získate tak ešte sviežejšiu a slávnostnejšiu chuť.

Tieto slávnostné sendviče sú dôkazom toho, že štýlové jedlá si nevyžadujú zložité techniky. S trochou fantázie, kvalitnými produktmi a správnou prezentáciou sa aj bageta môže stať hviezdou vášho stola.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život