Foto: z verejných zdrojov
S trochou fantázie, kvalitnými produktmi a správnou prezentáciou sa aj bageta môže stať hviezdou vášho stola.
Sviatky sú vždy o atmosfére, svetle, krásnych detailoch a, samozrejme, chutných maličkostiach, ktoré vytvárajú náladu. Túto sezónu foodblogerka diana_kulikovska navrhla odkloniť sa od bežných tartiniek a servírovať hosťom niečo, čo je jednoduché, estetické a zároveň s prekvapivým množstvom náplne vo vnútri.
Jej recept na netradičné sendviče už koluje po sociálnych sieťach, a to nielen kvôli kaviáru, ktorý tak krásne hrá v zábere. Hlavné tajomstvo je vo forme servírovania a efektnom „košíku“ z obyčajnej bagety.
Recept
Zloženie:
- bageta 1 ks.
- Mierne solený losos 100 g
- smotanový syr 100 g
- čerstvá uhorka 1 ks
- kôpor 1 zväzok
- červený kaviár
Príprava
- Bagetu nakrájajte na porciované plátky.
- Pomocou malej hromádky urobte v každom plátku priehlbinu – úhľadný výklenok, do ktorého neskôr vložíte náplň.
- Okraje plátkov potrieme maslom a pečieme 15 minút pri 200 °C. Tým sa dosiahne požadovaná chrumkavosť a zlatistá farba.
- Nakrájajte mierne osoleného lososa, uhorku a nadrobno nakrájajte kôpor.
- Všetko zmiešajte so smotanovým syrom, aby vznikla jemná zmes s jemnou kôprovou vôňou a rybou chuťou.
- Do dutiny bagety dávajte lyžičkou náplň – štedro, nech sa nepokazí.
- Navrch položte kaviár a pridajte malú vetvičku kôpru.
Tip: Skúste nahradiť klasický smotanový syr tvarohom s bylinkami alebo pridajte do náplne pár kvapiek citrónovej šťavy. Získate tak ešte sviežejšiu a slávnostnejšiu chuť.
Tieto slávnostné sendviče sú dôkazom toho, že štýlové jedlá si nevyžadujú zložité techniky. S trochou fantázie, kvalitnými produktmi a správnou prezentáciou sa aj bageta môže stať hviezdou vášho stola.
