Foto: z otvorených zdrojov
Tento lahodný nápoj s iba piatimi ingredienciami je rýchly na prípravu a ideálny pre tých, ktorí sa chcú zahriať.
Keď sa za oknom stále viac stmieva a decembrový chlad sa vkráda, máte chuť zabaliť sa do mäkkej deky, zapnúť si obľúbený film a zahriať sa šálkou niečoho horúceho, hustého a neuveriteľne chutného. Čoskoro môže sneh položiť hrubú prikrývku, ulice budú tichšie a domovy útulnejšie. A v takýchto chvíľach znie horúca čokoláda ako ideálny plán na večer.
Ak si chcete dopriať mimoriadne chutnú horúcu čokoládu, vyskúšajte variáciu klasického francúzskeho nápoja, píše portál Better Homes & Gardens.
Podľa ich receptu sa mlieko, smotana a cukor pomaly zohrievajú na stredne nízkej teplote. Keď je zmes teplá, pridá sa tmavá čokoláda – a všetko sa premieša do hustej, zamatovej konzistencie.
Recept
Zloženie:
- 1 1/2 šálky plnotučného mlieka
- 3/4 šálky hustej smotany na šľahanie
- 2 PL kryštálového cukru
- 280 g 60-70% horkej čokolády, jemne nasekanej
- 1 lyžička vanilky
- Šľahačka (voliteľne)
Príprava
- V hrnci s ťažkým dnom zohrievajte mlieko, smotanu a cukor na miernom ohni, kým zmes nezačne mierne vrieť. Odstavte z ohňa.
- Pridajte čokoládu. Nechajte 5 minút odstáť.
- Miešajte, kým sa úplne nerozpustí a nezhladne. V prípade potreby vráťte panvicu na mierny oheň, aby sa zmes jemne zohriala a čokoláda sa úplne rozpustila.
- Nalejte do malých šálok (na kávu alebo espresso). V prípade potreby ozdobte šľahačkou.
