Ako správne marinovať cibuľu na slede, aby nebola horká: ideálny recept a pomery

Foto: z otvorených zdrojov

Na rýchle marinovanie cibule stačí 10-15 minút, ale čím dlhšie sa výrobok marinuje, tým je aromatickejší.

Vďaka marinovanej cibuli získa sleď výraznú a bohatú chuť. Jeho hlavným rozdielom oproti čerstvému je, že nie je horký a nepripaľuje sa.

Na rýchle naloženie cibule stačí 10 – 15 minút, ale čím dlhšie sa výrobok marinuje, tým bude lahodnejší. Pomery marinády sa líšia, ale odborníci tvrdia, že ideálny je pomer „1:2:3“, keď vezmete po jednom diele soli a cukru, dva diely octu a tri diely vody.

Recept

Zloženie:

  • cibuľa 200 g
  • teplá voda 150 ml
  • 6% ocot 100 g
  • cukor 50 g
  • soľ 50 g
  • štipka kurkumy
  • klinčeky 1 ks.
  • aromatické korenie 2 ks.
  • bobkový list 1 ks.

Príprava:

  1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte. Najlepšie je nakrájať ju na tenké polkruhy, potom sa bude dokonale marinovať.
  2. Preneste do hlbokej nádoby, kde sa bude marinovať. Je vhodné, aby mala veko.
  3. Ohrejte vodu, nasypte soľ a cukor, prilejte ocot. Marinádu premiešajte, aby sa sypké produkty rozpustili. Počkajte, kým voda nevychladne na izbovú teplotu.
  4. Marinádu nalejte na cibuľu, pridajte bobkový list, korenie, kurkumu, klinčeky. Prikryte pokrievkou a nechajte marinovať 1 – 3 hodiny pri izbovej teplote. Keď je marináda hotová, scedíme ju.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život