Foto: z otvorených zdrojov
Na rýchle marinovanie cibule stačí 10-15 minút, ale čím dlhšie sa výrobok marinuje, tým je aromatickejší.
Vďaka marinovanej cibuli získa sleď výraznú a bohatú chuť. Jeho hlavným rozdielom oproti čerstvému je, že nie je horký a nepripaľuje sa.
Na rýchle naloženie cibule stačí 10 – 15 minút, ale čím dlhšie sa výrobok marinuje, tým bude lahodnejší. Pomery marinády sa líšia, ale odborníci tvrdia, že ideálny je pomer „1:2:3“, keď vezmete po jednom diele soli a cukru, dva diely octu a tri diely vody.
Recept
Zloženie:
- cibuľa 200 g
- teplá voda 150 ml
- 6% ocot 100 g
- cukor 50 g
- soľ 50 g
- štipka kurkumy
- klinčeky 1 ks.
- aromatické korenie 2 ks.
- bobkový list 1 ks.
Príprava:
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte. Najlepšie je nakrájať ju na tenké polkruhy, potom sa bude dokonale marinovať.
- Preneste do hlbokej nádoby, kde sa bude marinovať. Je vhodné, aby mala veko.
- Ohrejte vodu, nasypte soľ a cukor, prilejte ocot. Marinádu premiešajte, aby sa sypké produkty rozpustili. Počkajte, kým voda nevychladne na izbovú teplotu.
- Marinádu nalejte na cibuľu, pridajte bobkový list, korenie, kurkumu, klinčeky. Prikryte pokrievkou a nechajte marinovať 1 – 3 hodiny pri izbovej teplote. Keď je marináda hotová, scedíme ju.
