Foto: z verejných zdrojov
Recept vyžaduje len krabie tyčinky, zvonka sú chrumkavé a zvnútra jemné.
Chipsy z krabích tyčiniek sú rýchlym a cenovo dostupným občerstvením, ktoré si ľahko pripravíte doma. Recept si vyžaduje iba krabie tyčinky, ktoré sú zvonka chrumkavé a vnútri jemné. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na stránku ukrajinského šéfkuchára Oleksandra Ogorodnika na Instagrame.
Ako vyrobiť čipy
Krabie tyčinky rozbaľte a nakrájajte na požadované kúsky. Umiestnite ich v tenkej vrstve (2-3 mm) na plochý tanier vhodný do mikrovlnnej rúry vyložený pergamenom alebo špeciálnou silikónovou podložkou.
Varte pri vysokom výkone 2 – 3 minúty. Skontrolujte, či je zmes ešte mäkká, a potom pridávajte po 30 sekundách, kým nebudú lupienky suché a chrumkavé.
Neprevarujte ich, inak sa môžu spáliť. Na dochutenie môžete pridať trochu sušeného cesnaku, papriky alebo strúhaného syra.
Sú skvelou náhradou nezdravých pochutín z obchodu.
Ktoré krabie tyčinky je najlepšie používať
Na prípravu chrumkavých lupienkov je najlepšie vybrať si kvalitné krabie tyčinky s určitými vlastnosťami:
Textúra
Tyčinky by mali byť husté a pevné. Vyhnite sa veľmi mäkkým alebo veľmi vodnatým tyčinkám – tie by dávali veľa vlhkosti a chrumky by neboli chrumkavé.
Zloženie
Pri domácich lupienkoch si zvyčajne vyberajte stredne husté tyčinky bez nadmerného obsahu škrobu a s prirodzenou rybou príchuťou.
Uprednostňovať by sa mali dôveryhodné značky s transparentným označením zložiek. Okrem toho by tyčinky mali byť chladené alebo čerstvo zmrazené, bez známok ľadových kryštálikov alebo nepríjemného zápachu.
